top of page

Velkommen!

 

Velkommen til hjemmesida mi!

Jeg heter Magnar Aspaker. Jeg er gift med Toril og vi har to voksne barn. Vi bor i Harstad  i Nord Norge, rundt 69º nord, 200 km nord for polarsirkelen. Noen syns kanskje dette er langt nord, men fordi Harstad ligger nær sjøen, er det ikke så kaldt her om vinteren. Vi bor jo på den største øya i Norge, Hinnøya.

Vi har vanligvis et godt og stabilt snødekke, noe som hjelper på overvintringen. Men vi opplever også vintrer med mye regn, eller med barfrost. Sommeren er kort og kan være ganske kjølig. Max temperatur er 28C..min -16C. I vekstsesongen har vi 24 timer dagslys, med midnattsol fra 24. mai til 20, juli. Dette gjør at vekstsesongen blir ganske lang selv om sommeren er kort.

 

hovedbilde2.jpg

Jeg har sådd stauder siden 1985. Det begynte med at jeg ble så lei av utvalget i hagesentrene, de hadde det samme hvert år. Jeg meldte meg da inn i et par klubber i utladet for å få tak i frø, og satte i gang å så selv. For tiden sår jeg mest villinsamlet frø.

I bøkene står det ofte at en plante ikke kan klare seg her nord, bare fordi ingen har prøvd den her..


Nå har jeg prøvd ut masse stauder og det viser seg at svært mange trives godt i vårt nordnorske kystklima. Jeg har rundt 2000 forskjellige stauder i hagen. Du kan se lista ved å klikke på linken PLANTER øverst på sida her. Det er linket bilder til mange av plantenavnene. Alle bildene er tatt i hagen vår. Nye bilder legges til hvert år.

Jeg er alltid interessert i frø- og plantebytte og kontakt med hagefolk. Link til gjeldende frøliste finnes på toppen av sida.

Send meg en e-mail hvis du har kommentarer eller vil bytte frø eller planter...eller bare for å si hei.

20180717_223725.jpg
Været hos oss

Kom og se!

Har du sett den nyeste boka mi?

omslag tb.jpg
side 26 og 27 tb.jpg
calthanytb.jpg
bokeksempel1 tb.jpg

Klikk på bildene for å se større bilder.

 

Boka er på 96 sider. Alle bildene er tatt i hagen vår.

 

Boka kan bestilles på epost magnar@aspaker.no

 

Pris 200kr + porto og emballasje 30kr.

bottom of page